WEDSTRIJD Fusie Antwerpen Dam - ZVK Celtic Houthalen '94  1 - 9  (1-4)

DATUM 15-04-2011  21:45

DOELPUNTEN 7’ 0-1 EL OUADI Issam, 7’ 1-1 HUYUK Mustafa (O.G.), 8’ 1-2 ACHADOUD Omar, 10’ 1-3 DURIC Semir, 19’ 1-4 EL OUADI Issam, 22’ 1-5 BOMBOI Sandro, 31’ 1-6 EL OUADI Issam, 35’ 1-7 EL OUADI Issam, 38’ 1-8 DERIN Sinan, 39’ 1-9 ACHADOUD Omar

VERSLAG De verplaatsing naar Fusie Antwerpen DAM werd met trillende benen aangevat. Voorzichtig om niet onnodige kaarten te rapen met als gevolg dat er volgende week geen geschorsten zouden zijn voor de alles beslissende partij tegen Noorderwijk voltallig te kunnen aanvatten. Celtic speelde zonder de geschorste Abidar en de gekwetste Salmy, waardoor Karadogan & Derin uit de beloftenploeg werden opgevist voor extra speelminuten ! Maar van in het begin was al duidelijk dat het hier enkel maar ging om een verplicht af te werken nummer tegen een tegenstander die er alles aan deed om de wedstrijd in een serene, sportieve sfeer te laten verlopen. En dat lukte zonder moeite, waardoor een dikke pluim. Eerlijk gezegd hadden ook wij het daar niet echt op… Aan de organisatie moet wél nog gesleuteld worden, want als de bezoekers én de klok moeten hanteren én het foutenblad moeten invullen, wordt het wel héél moeilijk.

De wedstrijd begon tergend traag en pas in de 7’ kon El Ouadi eens écht op doel schieten en meteen belande de bal in de winkelhaak, 0-1. Antwerpen schiet meteen in actie en bij de eerste aanval schuift Huyuk de bal voorbij zijn eigen doelman Sacchini in doel, 1-1. Een minuutje later kan Achadoud de bezoekers opnieuw op voorsprong schieten 1-2. Halfweg de eerste helft verdubbelt Duric de marge tot 1-3. De wedstrijd kabbelt dan rustig verder en een minuutje voor tijd kan El Ouadi met zijn 2e van de avond de 1-4 ruststand afwerken.

Na de pauze moet Sacchini al meteen pareren op een counter van Antwerpen, maar een minuutje later maakt Bomboi er knap de 1-5. Celtic neemt gas terug en Antwerpen komt opzetten, treft de paal en test nog een keertje doelman Sacchini, maar werkt de bal slecht weg halfweg de 2e helft en El Ouadi bedankt, 1-6. Met nog 5’ te spelen kan El Ouadi al zijn 4e scoren na een knap één-twee-tje met Bomboi, 1-7. Antwerpen krijgt géén loon naar werken, want Tsabounti knalt 3’ voor tijd tegen de paal. Even later is het Derin die een bal in de kluts binnenprikt, 1-8. Achadoud rolt dan nog even heel Antwerpen op en scoort finaal de 1-9.

Na de wedstrijd rolde het bericht binnen dat Zolder de scalp nam van Bocholt (10-8), waardoor de titel nog onverwacht snel naar Celtic Houthalen gaat en dus de promotie naar eerste klasse nu wel een feit is ! Volgende week ontvangen we Noorderwijk en gaan we er proberen een serieuze lap op te geven, nu de druk helemaal van de schouders is.